Geluk zit in vele kleine dingen!

Webdesign tips

Geplaatst op: 25-11-2013

Maak het zo simpel mogelijk! Het zorgt ervoor dat de site er strak en stijlvol uitziet, het voorkomt onduidelijkheden en het zorgt ervoor dat je meer zal verkopen of meer aanmeldingen krijgt! Helaas is het soms erg lastig om ervoor te zorgen dat jouw site eruit ziet als dat van Apple.. Gelukkig ben ik er voor jou! Ik heb namelijk 5 simplify tips voor jou geselecteerd!

Focus alleen op de belangrijkste elementen

De eerste stap lijkt enorm duidelijk en normaal, maar toch blijkt dat dit op veel websites niet lukt. Het is enorm belangrijk om alleen de nodige informatie op de site te laten zien en de onnodige info achterwege te laten. Het is lastig om objectief te kijken naar wat wel en niet essentieel is, omdat alles essentieel lijkt.. Als je wilt dat jouw site overzichtelijk is, focus dan alleen op het aller belangrijkste!

Gebruik de 80-20 regel

20% Van alle informatie die op een site staat, staat gelijk aan 80% van de info die bezoekers zoeken. Het is dus niet zozeer een technisch verhaal, maar houd goed voor ogen naar welke informatie jouw bezoekers zouden zoeken. Daarnaast kan het ervoor zorgen dat de conversie stijgt in bezoekersaantallen, aanmeldingen en aankopen! Hoe? Er zijn minder afleidende factoren waardoor ze de site zouden verlaten!

Verlaag het aantal pagina's

Een groot aandeel in het simpel maken van jouw site is het inkorten van het aantal pagina's waarop doorgeklikt kan worden. Dit doe je door het aantal pagina's te verlagen. Doe dit met de pagina's waarvan je eigenlijk wel weet dat er geen extra pagina van hoeft te zijn. Je kunt bijvoorbeeld ook meerdere pagina's samenvoegen! Je hoeft namelijk echt geen extra pagina te maken met “over ons” of “over deze site”. Maak absoluut geen pagina's aan omdat andere sites ze ook hebben, maar verplaats je in de gedachten van de bezoeker. Wat is het belangrijkste wat jij wilt doen op een site? Zien wat ze hebben en wat het kost? Hoe je in contact moet komen met het bedrijf? Zorg ervoor dat dit ook het enige is wat de bezoekers hier kunnen vinden!