Geluk zit in vele kleine dingen!

SEO

Geplaatst op: 27-05-2014

Al jarenlang behoort goed vindbaar zijn voor de doelgroep tot een van de primaire doelstelling van een bedrijf. Bedrijven worden zowel gevonden online als offline, maar het mogen duidelijk zijn dat  online voor een bedrijf veel meer te behalen valt. Wanneer bedrijven hoger in de zoekresultaten komen, stijgt het aantal bezoekers op de website, wat automatisch ervoor zorgt dat de conversie ook mee stijgt.

Uw specialisme telt

De afkorting SEO staat voor Search Engine Optimalization. SEO zorgt ervoor dat zowel de particulier als de zakelijke markt uw bedrijf kan vinden aan de hand van de door u gekozen trefwoorden. U heeft bij het kiezen van trefwoorden de mogelijkheid om onderzoek te doen naar deze trefwoorden via Google Adwords. Hierbij ziet u de meest populaire zoekwoorden en gerelateerde zoekwoorden die gelijk zijn aan uw zoekopdracht. Tevens ziet u de concurrentie op het zoekwoord en de prijs. Wat bedrijven vaak vergeten is dat zij zonder SEO vele potentiële klanten mislopen. In veel gevallen zoekt een particulier of klant niet op bedrijfsnaam maar op de naam van het assortiment dat zij zoeken. De bedrijven die in deze zoekresultaten bovenaan eindigen in de zoekresultaten maken de meeste kans op een sale, ongeacht of zij wel of niet de beste kwaliteit en service aanbieden. Wanneer u SEO gebruikt eindigt u ook in de eerste zoekresultaten. Dit zorgt voor een stijging in uw conversie. Onderdeel van een SEO strategie is oa de technische staat van uw website en de teksten. Maar ook externe factoren spelen een rol. De juiste links naar uw website vormen als het ware stemmen die de waarde van uw website aan zoekmachines weergeven. Doormiddel van linkbuilding of sponsored content (tip: https://www.bestebloggers.nl/sponsored-content/) kunt u indirect invloed uitoefenen op de prestaties van uw website in de zoekmachines. In de sponsored content kunt u het verhaal over uw bedrijf of product kwijt, maar kunt u ook een of meerdere links plaatsen.

SEO Checklist

Meer weten over SEO? Uw website nalopen met een beknopte checklist om niets over te slaan? Bekijk dan deze handige seo checklist met de stappen naar een optimaal vindbare website van SEO Marktplaats. De checklist is een handige manier om snel uw website na te lopen op eventuele onvolledigheden op SEO gebied.