Geluk zit in vele kleine dingen!

Design diensten

Wanneer we denken aan grafisch design komen er direct enkele kernwoorden naar boven. Neem bijvoorbeeld creatief, technisch, kritisch en vernieuwend. De grafische wereld is overal om ons heen, van deze website tot de reclameborden die u overal ziet. Zelf kunt u al kwaliteit onderscheiden, of is dit smaak? Grafisch design is dan ook een erg bewegelijke sector, wat gister nog werd betiteld als 'state of the art' is morgen al weer ouderwets. Het begrip smaak doet hier vanzelfsprekend ook zijn intrede. Zodoende zien we grote verschillen in de vele advertenties in bladen of op tv.

Wat valt onder grafisch design?

Wanneer het begrip grafisch design valt moet u denken aan stilstaande en bewegende beelden. Waar deze op geprojecteerd of weergegeven worden doet er dan niet toe. Reclameborden, websites, tv reclames en dergelijken valt allemaal onder grafisch design.

Ontwikkelingen

De laatste jaren zien we dat er vooral erg veel vraag is op het gebied van webdesign. Er worden meer websites dan ooit gelanceerd en die dienen allen voorzien te worden van een degelijk en vernieuwend design. Zo zien we veel ontwikkelingen op het gebied van stijl en trends. Ook in bedrijfsnamen zagen we veel namen waar het Engelse for (voor) en to (om, naar, voor) wordt vertaald in een 4 of een 2. Dan zien we dat de typische Nederlandse ondernemingen graag het woord 'Van' voor hun bedrijfsnaam zetten of dat bijvoorbeeld Huis wordt vertaald in Huys. Tegenwoordig wordt de S omgetoverd in een Z. De reden hiervoor is erg simpel, domeinnamen raken bezet en zodoende dient men creatieve oplossingen te bedenken om toch een klinkende naam te verzinnen met een bijpassende domeinnaam.

Artikelen

Huisstijlen

Categorie: Design+diensten / 25-11-2013 10:14

Bij het ontwerp van een website krijgt u te met erg veel dingen te maken. Het systeem achter de site moet ontwikkeld worden, maar tevens net zo belangrijk: hoe zat de site er voor de bezoeker uitzien en welke sfeer zal het uitstralen? Een van de eerste dingen wat een bezoeker opvalt is de huisstijl. De Lees meer...

Logo design

Categorie: Design+diensten / 25-11-2013 10:04

Een logo is een zeer belangrijk herkenningspunt van een bedrijf. Echter zijn er vele mogelijkheden op dit gebied. Zo is er een woordmerk, beeldmerk, beeldmerk/vignet, lettermerk, monogram, embleem, zegel en een mascotte? Velen kunnen niet alle verschillen op noemen maar daar gaan we u hieronder bij helpen. Wilt u een logo design laten ontwerp

Lees meer...