Geluk zit in vele kleine dingen!

Html - css

Geplaatst op: 25-11-2013

HyperText Markup Language en Cascading Style Sheets, beter bekend als HTML en CSS. Beide zijn sterk verbonden bij het ontwerpen en opmaken van websites. Hieronder geven we over beide begrippen een toelichting. Opzoek naar een webdesign bureau dat voor u ook de html css in orde kan maken? Guusjessite.nl is wat u zoekt. Bij mij kunt u terecht voor niet alleen een passend webdesign maar ook html css. Neem contact met me op voor de mogelijkheden.

HTML, wat is het?

HTML is de opmaaktaal waarin in site wordt voorzien van koppen, tekstvelden en verwijzingen. HTML wordt bijvoorbeeld gebruikt wanneer men een hyperlink wil maken op een website. Dit herkent u aan de veelal blauwe tekst, wanneer u op dat woord klikt wordt u doorverwezen naar de desbetreffende pagina. Ook wordt het gebruikt om kopjes aan te geven, paragrafen, tabellen, plaatjes en multimedia. HTML is als het waren een tekst document, door middel van combinaties kan men de opmaak bepalen en aanpassingen maken.

CSS, waar wordt het voor gebruikt?

Cascading Style Sheets zoals CSS het voluit heet wordt gebruikt om de vormgeving van een internetpagina te maken. Bijvoorbeeld de dikte van een lijst om een foto heen, hier gebruikt men het begrip pixels voor (px). Ook wordt het gebruikt om het lettertype, breedte van de kantlijn en achtergrondkleur aan te passen. Door middel van 1 wijziging kan het dus worden aangepast op alle pagina's.

Hoe ga ik om met HTML en CSS?

De echte HTLM en CSS specialisten hebben hier een opleiding voor moeten volgen. Het is belangrijk dat men erg secuur werkt, het vergeten of verkeerd neer zetten van een teken kan grote gevolgen hebben. Wel kunt u zich inlezen zodat u al enige voorkennis heeft. Dit kan erg prettig werken wanneer u in contact treed met een internetmarketingbureau.